L’extraordinari Carnestoltes de Terrassa d’aquest any no decep i fa embogir els egarencs malgrat la calor

El Carnestoltes ha aterrat a Terrassa amb vint-i-dues comparses que han fet ballar a tots els egarencs que passejaven pel centre de la ciutat. Una rua de carrosses i disfresses, però també de somriures i colors, ha portat la festa des de l’avinguda Josep Tarradellas, baixant la Rambla d’Egara passant per la Plaça Vella i acabant al Raval de Montserrat.

Sense estar acostumats a viure un carnestoltes amb calor, durant els tres dies que ha durat l’edició d’enguany s’han registrat valors superiors als 33 graus. Un esdeveniment que habitualment es fa al febrer i que ha fet suar de valent a tots els participants, alguns d’ells amb disfresses que no estaven precisament pensades per a refrescar-se.

Abans que les comparses arribessin al Raval de Montserrat l’Oriol Carrreras, presentador de Canal Terrassa, ha estat l’encarregat de fer el pregó que donava, aquest dissabte a la tarda, el tret de sortida a la quaranta-cinquena edició del Carnestoltes de Terrassa.

Des del balcó de l’Ajuntament també hi ha hagut temps per donar el reconeixement pertinent al rei i la reina de la festivitat, que van ser els guanyadors de la darrera edició, la del 2019. També s’ha guardonat amb el premi a millor cartell de Carnestoltes a Sex Aravizu.

Autoritats municipals i membres de la Mascarada, entitat organitzadora del Carnestoltes de Terrassa, han anat anunciant el nom de les comparses que, davant d’un jurat poc formal situat a l’escenari del Raval de Montserrat, han fet la pertinent actuació amb coreografia inclosa.

Un cop han passat les vint-i-dues comparses ha seguit la festa amb un sopar de comparses al Recinte Firal, on, durant la matinada de dissabte a diumenge s’han anunciat les comparses guanyadores. En aquest cas la guanyadora d’enguany ha estat la comparsa del Porronet, seguida per la de «Rebel Queens» i ha tancat el podi la comparsa dels «Milenials».

Terrassa ha aprofitat per esbojarrar-se durant aquest pont de la segona Pasqua i celebrar una de les festes més destacades de l’any a tan sols tres setmanes i escatx per tornar a embogir amb la Festa Major.