LGTB Terrassa denuncia la detenció i la tortura de persones LGTBI a Txetxènia

LGTB Terrassa ha convocat una trentena de persones al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, per denunciar les detencions i les tortures que diverses persones del col.lectiu han patit a Txetxènia.

Terrassa s’ha sumat a l’acció conjunta coordinada per la Federació Estatal de Lesbianes Gais Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) convocada a una desena de municipis espanyol, com ara Alacant, Cadis, Sevilla i Madrid, entre d’altres.

La república txetxena és coneguda per la vulneració dels drets de les persones LGTBI i diverses ONG ja han denunciat que el govern d’aquest país no respecta els Drets Humans.

La mobilització ha servit per demanar que es prenguin les mesures necessàries perquè els responsables siguin portats davant la justícia.

La Federació Estatal de Lesbianes Gais Transsexuals i Bisexuals insta al Govern d’Espanya a que condemni “la violació de drets humans” a Txetxènia i les “terribles declaracions d’odi” al col·lectiu LGTB per part de les autoritats d’aquesta república. També que exigeixi a la Federació Russa una investigació exhaustiva sobre la veracitat d’un suposat centre d’internament. Algunes informacions procedents d’aquest país apunten suposades persecucions i empresonaments a homes gais i bisexuals.

Diversos regidors de l’Ajuntament de Terrassa han participat en aquesta concentració, entre els que figurava la regidora d’LGTBiQ, Lluïsa Melgares.