L’habitatge a Terrassa torna a encarir-se

El preu de l’habitatge a Terrassa ha començat el 2022 a l’alça. Segons les dades del primer trimestre recollides per l’Ajuntament, el preu mitjà de venda d’un pis a Terrassa és de 199.890’70€. L’increment respecte el darrer trimestre de l’any passat és del 0’5%, però s’enfila fins a l’1’92% respecte ara fa un any. Els preus canvien molt segons la zona de la ciutat: entre les més cares hi trobem el centre, la Zona Esportiva i el Pla del Bon Aire, encara que l’increment més alt ha estat a les urbanitzacions de Les Martines i Can Palet de Vista Alegre, amb un augment del 9’84% respecte ara fa un any. En canvi, hi ha zones on els preus han baixat, sobretot a Can Boada, el Roc Blanc i la Maurina.

Pel que fa als lloguers, l’increment dels darrers mesos s’ha frenat. Així, aquest trimestre els preus han experimentat una reducció del 0’16% respecte l’anterior, encara que, si els comparem amb els d’un any enrere, la diferència és un encariment del 6’29%. Així, el preu mitjà d’un lloguer a Terrassa se situa ara als 859’30€ al mes. Com que la majoria d’oferta, el 71%, se situa a la part central de la ciutat, hi ha barris com Can Parellada i Les Fonts on s’hi registra un encariment superior al 80%, encara que el preu mitjà allà sigui ara de 750€.

L’IPC deixa de ser la referència per actualitzar els lloguers

De cara a aquest segon trimestre, s’haurà de veure com influeix en el preu dels lloguers el fet que des del 30 de març l’índex de preu del consum ha deixat de ser la referència per actualitzar el preu dels contractes. Dins del paquet de mesures per contrarestar els efectes de la guerra a Ucraïna, el govern de Pedro Sánchez va aprovar que a partir d’ara l’indicador que es tindrà en compte serà l’índex de garantia de competitivitat, molt més baix. Des de la Cambra de Propietaris de Terrassa, però, consideren que es tracta d’una mesura injusta.

L’índex de garantia de competitivitat és el que es tindrà en compte fins el 30 de juny per actualitzar el preu dels contractes de lloguer de grans tenidors, o bé aquells on propietari i llogater no arribin a cap acord.