L’històric activista veïnal de Les Arenes, Pablo Gómez, rep la Medalla d’Honor de la Ciutat

L’històric activista social del barri de Les Arenes, Pablo Gómez, ha rebut la Medalla d’Honor de la Ciutat i un merescut homenatge per la seva trajectòria i dedicació a la lluita veïnal. L’acte ha tingut lloc al Teatre Principal, un espai més idoni per a la distància social que l’habitual saló de plens.

Els consistori li reconeix a Gómez “el seu esperit de solidaritat i de cooperació i la seva implicació durant gairebé 50 anys en el teixit associatiu del barri“.

Pablo Gómez va néixer el 1935 a Santa Cruz de Mudela, Ciudad Real, i als tretze anys va arribar a Terrassa. De seguida es va embrancar amb els afers d’un barri en construcció: va fundar el club de futbol de Les Arenes, va promoure la Festa Major del barri, va posar en marxa una escola d’adults, es va implicar en l’associació de veïns i va impulsar la construcció del seu local.

Més endavant va crear la Mutualitat de Les Arenes i de la seva tenacitat en va sorgir l’actual Comissió de Rieres. Gómez, que amb 86 anys encara participa en els afers veïnals, no ha desaprofitat l’oportunitat per demanar a l’Ajuntament un monument en record a les víctimes de les riuades del 62. Demanda que ha estat resposta pel mateix alcalde, que ha dit que s’iniciarà un procés per construir-lo i per a què estigui llest en el 60è aniversari de la catàstrofe.

En reconeixement a la seva tasca el 1995 ja va ser nomenat Terrassenc de l’Any pel Centre Cultural El Social.