L’històric activista veïnal Pablo Gómez, protagonista d’una ruta de l’Ateneu Terrassenc

Pablo Gómez, històric activista de Les Arenes, ha estat el protagonista de la ruta organitzada per l’Ateneu Terrassenc aquest cap de setmana. L’encarregat de l’activitat ha estat Ferran Peña (amb la col·laboració de Joan Tamayo) que ha guiat el grup de persones participants per diferents indrets del barri, seguint la trajectòria vital i social del líder veïnal.

Pablo Gómez va néixer el 1935 a Santa Cruz de Mudela, Ciudad Real, i als tretze anys va arribar a Terrassa. De seguida es va embrancar en els afers d’un barri en construcció. Va fundar el club de futbol de Les Arenes, va promoure la Festa Major del barri, va posar en marxa una escola d’adults, es va implicar en l’associació veïnal i va impulsar la construcció del seu local. Més endavant va crear la Mutualitat de Les Arenes i de la seva tenacitat en va sorgir l’actual Comissió de Rieres. Avui, amb 87 anys, viu encara a la casa que es va construir , la tercera que es va aixecar al barri.

Pablo Gómez va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat el juny de l’any passat en homenatge per la seva trajectòria i dedicació a la lluita veïnal durant més de 50 anys. El 1995 va ser nomenat Terrassenc de l’Any pel Centre Cultural El Social.