L’homenatge pel 4 de Setembre es farà en una plaça Vella acotada i sense torxes

Per onzè any consecutiu Terrassa tindrà un record per tots aquells terrassencs que van morir els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713 en la defensa de la ciutat davant l’atac de les tropes borbòniques que van arrabassar les llibertats de Catalunya. Aquest any no es tornarà a repetir aquesta imatge de la desfilada de torxes pel centre de la ciutat a causa de la pandèmia.

Ja l’any passat l’acte d’homenatge es va incloure en els Cants per la Llibertat del Raval. L’acte d’aquest any es farà el diumenge dia 5 en una zona acotada i sanitàriament controlada a la plaça Vella, amb aforament limitat i sense reserva prèvia. A partir de les 7 del vespre es llegiran diversos manifestos amb la participació del Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i els Cant per la Llibertat.

En aquesta edició l’organització compta amb un pregoner de luxe com és l’ex Conseller Josep Rull. Tot per difondre uns fets que cada vegada són de més coneixença popular. Duran tres dies de setembre de 1713, l’exèrcit de Felip Vè va assaltar i crema a Terrassa més de cent cases que van deixar un rastre d’una vintena de morts entre els quals un nen. Perquè no s’oblidin aquests fets, la Comissió 4 de Setembre organitza cada any un acte de record per a les víctimes.