L’hoquei herba, amb un clar accent egarenc, tindrà una doble cita olímpica a Tòquio 2020

Les seleccions espanyoles masculina i femenina d’hoquei herba disputaran l’any vinent els Jocs Olímpics de Tòquio. Totes dues han aconseguit la classificació per a la cita olímpica, en les eliminatòries disputades a València contra França i Corea, respectivament. Una classificació amb un clar accent egarenc, ja que hi ha participat un total de 19 jugadors i jugadores de la ciutat.

El combinat de Fred Soyez ha tingut una eliminatòria duríssima contra França, que ha estat un digne competidor. Divendres empataven a 3, després de remuntar un 0 a 3 en contra. Els terrassencs Xavi Lleonart, d’stroke, i dos penals córners transformats per Pau Quemada deixaven tot obert per al dissabte.

Una vegada més França es va avançar en el marcador, però Miki Delàs i Álvaro Iglesias el capgiraven al descans. L’empat a 2 visitant no va fer baixar els braços l’equip espanyol, que aconseguia el passi cap als Jocs Olímpics amb un stroke de Lleonart.

Les noies, també a Tòquio

La selecció espanyola femenina sí va guanyar els seus dos partits contra Corea, en una eliminatòria molt treballada. Divendres s’imposava per 2 a 1, remuntant un marcador en contra amb dianes de Belén Iglesias i Lola Riera.

Aquest triomf obligava les asiàtiques a prendre la iniciativa dissabte, però en cap moment van poder batre la bona disposició defensiva del combinat d’Adrian Lock. A més un gol matiner de Begoña García encarrilava l’eliminatòria. Riera, d’stroke, sentenciaria, celebrant sobre el camp el passi a Tòquio 2020.