L’Horta Comunitària de Ca n’Anglada celebra el seu 5è aniversari amb una gran paella

L’Horta Comunitària de Ca n’Anglada ha celebrat aquest cap de setmana el seu 5è aniversari amb una gran paella per reunir antics i actuals participants en el projecte.

L’Horta va ser impulsada per les treballadores i treballadors de Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa, quan l’any 2013, en plena crisi econòmica, es trobaven desbordats i sense un espai on poder treballar, no només les necessitats materials de les persones amb risc d’exclusió social, sinó també les seves necessitats emocionals.

El projecte s’ofereix a 21 famílies en situació vulnerable que treballen conjuntament una parcel·la comunitària d’hortalisses ecològiques per treballar en comú i també una parcel·la individual per a l’autoconsum familiar. Això els fa assumir un compromís i una responsabilitat a més d’oferir-los un espai social.

En aquests cinc anys, han participat en el programa 81 persones, però la repercussió ha arribat a més de 130, ja que l’espai ha esdevingut un centre de trobada per a familiars i amics dels participants. Es calcula que des del 2013 s’han recollit més de 2.000 kg de patates, uns 460 de mongetes i més de 500 de carbassó, entre d’altres.