L’Hospital de Terrassa, el més ben valorat pels metges interns residents

L’Hospital de Terrassa encapçala la llista dels tres hospitals catalans més ben valorats pels metges interns residents, els MIR. Els altres dos centres són el Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital del Mar de Barcelona. Segons els metges residents aquests són els millors centres per les seves condicions laborals i retributives mentre que els pitjors són el Joan XXIII de Tarragona, Bellvitge i el Germans Trias de Badalona.

Són els resultats d’una enquesta feta pel Sindicat de Metges de Catalunya als residents amb l’objectiu d’elaborar un llistat dels hospitals i unitats docents d’atenció primària al territori, en funció del seu respecte pels drets laborals i formatius dels futurs especialistes. L’enquesta del Sindicat a la qual han respost 427 residents, el 10 per cent de tots els MIR a Catalunya, pregunta aspectes com els horaris i el descans, les guàrdies mensuals, el temps destinat a la formació, la qualitat de la supervisió o els seus drets retributius, tant en l’atenció primària com en els hospitals.

Segons la mitjana de puntuacions obtingudes, els tres grans hospitals, amb més de 100 residents a la seva plantilla que obtenen millor valoració són el del Consorci Sanitari de Terrassa, seguit del Taulí i de l’Hospital del Mar. Entre els hospitals petits, amb menys de cent residents, els millors valorats són els de Figueres, Mollet del Vallès i Pere Mata de Reus. Els pitjors valorats, el de Vic, Verge de Cinta de Tortosa i el Centre Oftalmològic Barraquer de Barcelona.

El Consorci Sanitari de Terrassa es manté primer en el rànquin de l’atenció primària. D’altra banda l’estudi diu que 16 centres no asseguren un dia de descans posterior a una guardia de 24 hores i 10 d’ells no garantitzen un descans setmanal de 36 hores seguides. Algunes dades que necessiten millorar segons conclou l’enquesta.