L’Hotel La Mola s’habilitarà com a hospital per a discapacitats intel·lectuals amb Covid-19

L’Ajuntament, la Generalitat i Protecció Civil estan treballant per habilitar l’Hotel La Mola com un hospital per a persones amb discapacitat intel·lectual i positives de Covid-19. Ho ha explicat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, a la Comissió Informativa de Drets Socials. De moment, segons ha dit Melgares, s’està substuïnt la moqueta original per un tipus de terra més higiènic i apropiat. La regidora de Junts x Terrassa Meritxell Lluís ha aprofitat per demanar la possibilitat que aquesta transformació es pugui aprofitar per, més endavant, utilitzar perquè el mateix espai sigui el desitjat centre de respir per a les famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual.

D’altra banda l’Ajuntament des de dilluns està contactant amb persones amb capacitats diverses o amb les seves famílies, atès que són un col·lectiu especialment vulnerable en aquesta situació perllongada de confinament. D’aquesta manera es vol fer un seguiment de la seva situació i necessitats i coordinar les dades disponibles amb les entitats del sector com Prodis, Fupar o altres, amb l’objectiu d’arribar al 100% d’aquest col·lectiu de la ciutat. De moment s’han fet 35 trucades.

Aquest dispositiu especial és similar al que ja s’ha organitzat per al col·lectiu de gent gran major de 70 anys que viu sola o amb la seva parella.