L’humt Lidera La Primera Sessió Sobre Tumors Oncològics De La Young Catalan Esophago Gastric Connection

L’HUMT lidera la primera sessió sobre tumors oncològics de la Young Catalan Esophago Gastric Connection

Aquest dijous l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), ha acollit la primera sessió sobre tumors oncològics en el marc de la nova associació Young Catalan Esophago Gastric Connection. Aquesta formació inaugural ha portat el títol de ’Malaltia localitzada i localment avançada’.

I és que MútuaTerrassa, en col·laboració amb l’Hospital Clínic, l’Hospital del Mar, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i amb la participació de l’Agrupació Catalana de Tumors Esòfag-gàstrics, ha impulsat recentment la creació de l’Associació. Es tracta d’una iniciativa destinada a promoure la formació en el camp dels tumors oncològics de l’àmbit esòfag-gàstric.

El Dr. Carles Pericay, cap del servei d’Oncologia de l’HUMT, ha moderatla sessió. Seguidament, la Dra. Helena Verdaguer, oncòloga de la Unitat de Càncer Gastrointestinal de l’Hospital de Granollers, ha abordat el tema del tractament de l’adenocarcinoma de la unió esofagogàstrica. La Dra. Belen Ruiz, especialista en oncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus,ha parlat de la incorporació de la immunoteràpia en la malaltia localment avançada.

Després d’aquestes dues ponències s’han presentatcasos clínics interactius sobre la selecció de la millor seqüència de tractament en càncers esofagogàstrics ressecables. El Dr. Pericay ha ofert una breu síntesi dels punts més destacats abordats durant la sessió.

La propera activitat formativa de la Young Catalan Esophago Gastric Connection està prevista per al 16 d’octubre a l’Hospital del Mar, sota el títol’Teràpies a HER 2 + EG Càncer’ La següent sessió se celebrarà el 16 de novembre a l’Hospital Clínic, i es centrarà en la immunoteràpia en la malaltia avançada. Finalment, el 18 de desembre, l’ICO acollirà l’última sessió titulada ‘MSI i altres dianes terapèutiques’.

[Fotos: HUMT]