L’ICATER celebra la 6a edició dels seus premis en la defensa dels Drets Humans

La sisena edició dels Premis Drets Humans que atorga el Col·legi d’Advocats de Terrassa, aquest any ha recaigut en l’advocat Salvador Domingo i en la Fundació privada Universitat Internacional de la Pau, en reconeixement a les seves tasques en defensa dels Drets Humans. De Domingo se’n destaca la seva trajectòria professional en defensa dels Drets Humans en l’àmbit dels drets laborals. Per la seva banda el Premi a la solidaritat ha recaigut en la Fundació de la Universitat, amb seu a Sant Cugat.

L’entitat va néixer el 1984 amb l’objectiu de facilitar les condicions i les eines necessàries per a la formació, el debat, la reflexió i l’intercanvi d’opinions, amb experiències sobre conflictes i per a la construcció de la pau. Justament a l’acte d’aquest any celebrat a la Sala Crespi de l’Antic poble de Sant Pere, l’economista i president del Patronat de la UNIPAU, Arcadi Oliveres, ha ofert una xerrada sobre els Drets Humans després de la pandèmia. Amb una interessant comparativa entre els pressupostos a les necessitats socials i l’exèrcit.

Durant l’acte també s’ha reconegut a l’advocada Anna Rodríguez amb el Diploma de Justícia Gratuïta. L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa, l’ICATER, va crear el 2015 els Premis Drets Humans per reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per Nacions Unides l’any 1948.