L’ICATER rebutja l’ús d’animals en actes públics arrel de la mort d’un cavall a la Cavalcada

Després de la mort d’un cavall durant l’inici de la Cavalcada de Reis, la Comissió de Dret Animal de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) ha emès aquest dissabte un comunicat en què condemna la utilització d’animals en espectacles públics. L’organisme local rebutja fermament aquesta pràctica i s’hi mostra contrari especialment en els actes que es duen a terme a Terrassa.

És una de les primeres reaccions oficials d’una entitat local, després del tràgic succés esdevingut aquest divendres a la tarda. El cavall es va desplomar a terra instants previs a iniciar la desfilada de Reis des del carrer Col·legi i va morir poc després. Segons apunten algunes fonts, l’animal podria haver sofert un infart just abans de l’últim petard que donava el tret de sortida a la comitiva.

L’incident, que va provocar un notable retard en la cavalcada, ha generat en les últimes hores un debat a les xarxes socials entre partidaris i detractors de la utilització d’animals en actes públics. Des de la Comissió de Dret Animal de l’ICATER ja han anunciat que s’iniciaran les actuacions oportunes per conèixer la causa del tràgic final del poltre i que es continuarà lluitant per la finalització d’aquest ús del bestiar. Ara fa un any, aquesta mateixa Comissió ja havia instat a l’Ajuntament a prescindir de la utilització d’animals als espectacles i festes que es duen a terme a la ciutat.