L’ICF, Avalis i la Cecot signen un conveni per promoure el finançament de projectes de transició energètica

L’Institut Català de Finances (ICF), la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya i la patronal Cecot han signat un conveni per promoure i impulsar projectes d’inversió en eficiència energètica i d’autoconsum d’energia fotovoltaica de les pimes catalanes.

L’objectiu de l’acord de col·laboració és promoure i impulsar la transició energètica de les empreses a través del finançament que l’ICF i Avalis posen a disposició del teixit empresarial català. Aquesta iniciativa respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits a l’agenda 2030 de les Nacions Unides. 

 L’Oficina de Renovables de la Cecot farà de nexe entre les empreses, l’ICF i la societat de garantia reciproca amb l’objectiu d’assessorar-les sobre les diferents solucions de finançament que tenen al seu abast per dur a terme projectes d’inversió d’eficiència energètica i d’autoconsum d’energia elèctrica fotovoltaica.

En aquest sentit, l’ICF i Avalis van posar en marxar la setmana passada la línia de finançament “ICF Avalis Verd” per finançar projectes d’inversió respectuosos amb el medi ambient, com ara els vinculats a l’eficiència energètica. Els préstecs oscil·len entre els 25.000€ i 500.000€ i compten amb un termini de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

El conveni també contempla la celebració de sessions i actes de divulgació sobre les solucions de finançament de l’ICF i Avalis, així com la identificació de projectes susceptibles de recolzament financer per totes tres entitats.