L’illa de vinants s’ampliarà el mes de maig al Vapor Gran

L’Ajuntament ampliarà l’illa de vianants del Centre el proper mes de maig. Ho farà després d’haver consolidat la primera fase, que ha afectat el sentit de diversos carrers i en la que també hi han tingut a veure les obres del pàrquing del Portal de Sant Roc. La propera afectarà la zona del Vapor Gran i serà, per tant, la primera ampliació de l’illa de vianants. S’hi sumaran el carrer del Vall, el carrer del Portal Nou, part del Cisterna i del Col•legi, el carrer de la Rutlla, el carrer de Sant Domènech i part del carrer de l’Era. És la zona que l’Ajuntament ha identificat de lila i a la que només s’hi podrà accedir amb un distintiu. Es repartiran quatre per residents i quatre per aquells hi tinguin una plaça de pàrquing. També s’hi podrà passar per anar a l’aparcament de la Plaça Vella. La novetat és que l’accés dels vehicles estarà controlat amb càmeres al carrer, com les que hi ha a l’entrada de la Rambla. Se’n col•locaran quatre.

Aquests canvis s’informaran per carta i ja hi ha prevista una reunió oberta als veïns el proper 20 de febrer a les 18:00, al Vapor Universitari, per donar a conèixer els detalls de la propera illa de vianants.

Un altre canvi que es farà efectiu el maig serà a l’avinguda Jacquard. Només quedarà un carril per circular en sentit Escola Industrial; en sentit Mútua n’hi haurà dos, però un quedarà reservat per al transport públic.

La voluntat de l’equip de govern és implementar les quatre illes de vianants que queden previstes, més petites, abans d’acabar l’any.