cup debat gestió aigua

L’impacte de la sequera en la gestió pública de l’aigua, a debat des de la CUP

D’on no n’hi ha, no en raja. Sota aquest títol la CUP Terrassa ha debatut divendres entorn l’actual situació de sequera. El casal popular La Tafanera ha acollit al vespre la taula debat sobre un dels majors reptes ambientals del nostre temps: el canvi climàtic. L’augment sostingut de les temperatures globals, sumat a una disminució de les precipitacions que oscil·la entre un 10% i un 30%, fa que les sequeres siguin més freqüents, més severes i prolongades.

Dolors Frigola, de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa, i Dani Cornellà, diputat de la CUP al Parlament, han estat les veus expertes convidades. Els ha acompanyat l’activista egarenc pel dret a l’aigua Emili Díaz. Junts han analitzat l’impacte devastador que té la sequera en la nostra biodiversitat. Ecosistemes fluvials com el riu Siurana i el riu Ter estan assecant-se o patint nivells de cabal molt baixos. Això posa en risc la vida aquàtica i les espècies que en depenen.

Quin ha de ser el model de gestió de l’aigua a escala global o com es poden garantir la sostenibilitat dels ecosistemes i la vida han estat punts exposats. Mirant al futur, els ponents han parlat sobre cap on s’ha de transformar el model productiu i de consum. En el mateix sentit, s’ha qüestionat com es pot assolir una gestió democràtica de la demanda d’aigua i com pot incidir la ciutadania en les polítiques de la seva gestió.

Des de la CUP Terrassa s’ha recordat que fa uns anys Terrassa va ser pionera en la recuperació de la gestió pública de l’aigua. En aquest sentit, criden també a seguir encapçalant la defensa d’una gestió pública, eficient i justa.

[Font imatge: CUP Terrassa]