Fx36oddxwaalrxa

L’incendi del Pont de Vilomara ja afecta el parc natural de Sant Llorenç del Munt

Un incendi crema des d’aquest migdia al Pont de Vilomara, al Bages, una de les zones més afectades per la sequera a Catalunya. El foc afectava cap a les 17.00 de la tarda una superfície de 440 hectàrees, de les quals 130 són dins el parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac. 

A les vuit del vespre, tal i com s’ha informat des del “324”, l’incendi hauria cremat fins a 978 hectàrees.

Les autoritats demanen a la població dels municipis de Pont de Vilomara, Navarcles, i Sant Fruitós del Bages confinar-se per la proximitat del foc a algunes zones habitades. De fet, ja s’ha procedit a evacuar les cases que són a primera línia de foc.

S’espera avui mateix la compareixença dels Bombers de la Generalitat i del conseller de l’Interior Joan Ignasi Elena per donar indicacions als ciutadans afectats i a informar sobre els detalls d’aquesta catàstrofe natural que afecta durant les darreres hores la Catalunya Central.

 Els Bombers han rebut l’avís poc després de la una del migdia, i a mitja tarda hi treballaven un centenar de dotacions, incloses 16 d’aèries. El foc ha saltat un barranc i els mitjans aeris treballen sobre la carena. Els bombers destaquen que la prioritat ara és la defensa de les zones residencials. 

La columna de fum és visible des de Terrassa, per on també passen els mitjans aeris que surten de Sabadell i es dirigeixen  cap a l’incendi.

Segons Trànsit, a les proximitats de l’incendi estan tallades les carreteres BV-1124 Rocafort-Pont de Vilomara, BV-1125 accés C-55-Pont de Vilomara i BV-1129 accés C-55-Sant Vicenç de Castellet.