L’incendi d’un camió carregat de combustible ha quedat extingit després de sis hores cremant

L’incendi del camió cisterna que transportava 35.000 litres de combustible es va donar per extingit poc minuts abans de les 8 de la tarda de dimarts. Els Bombers van tardar més de sis hores en apagar el foc. A mitja tarda ja estava controlat però després va caldre transvasar el combustible que encara quedava al dipòsit per evitar que es pogués tornar a inflamar.

El foc es va iniciar després que el vehicle patís una avaria a la C16 al seu pas per Terrassa en sentit Nord. El camioner en va sortir il·lès. L’incendi va provocar una gran fumera negra visible des de diversos punts de la comarca. Tot i que el fum no era tòxic, els Bombers van aconsellar als veïns propers a la zona que tanquessin les finestres.

En les tasques d’extinció hi van arribar a intervenir 13 dotacions terrestres, 3 comandaments i un helicòpter de Bombers. També s’hi van desplaçar efectius del SEM, Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. A mesura que avançava la tarda, es van anar reduint les dotacions dels Bombers, que seguien remullant el camió fins l’esgotament del combustible i contenint-ne les fuites.

La C-16 va estar tallada tota la tarda en sentit Manresa. Cap a Barcelona la circulació es va restablir a les 3 de la tarda. La línia dels Ferrocarrils també es va veure afectada i la circulació de trens entre Terrassa Rambla i Les Fonts es va haver de cobrir amb busos llançadora. A dos quarts de nou del vespre es va reprendre la normalitat ferroviària i a les 7 d’aquest matí s’ha reobert la C16 cap al Nord.

Immediatament després de l’incendi Protecció Civil va activar el Pla Transcat i l’Ajuntament el Pla d’Emergències Municipal.

 

 

 

Desactivat el Pla d’Emergències Municipal a Terrassa per l’incendi d’un camió a la C-16

S’ha retirat el camió i s’ha restablert el trànsit en els dos sentits de la via L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha desactivat el Pla d’Emergències Municipal que es trobava activat en fase d’alerta des d’ahir a les 14.00 hores arran de l’incendi d’un camió que transportava gasoil i benzina a la C-16, Km 19,9, sentit Manresa al terme municipal. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya també ha desactivat l’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).

Bombers ha realitzat aquest matí el transvasament del producte que encara contenia el camió sinistrat a la cisterna de recollida i s’ha restablert el trànsit en els dos sentits de la C-16, tot i que s’ha tornat a tallar un dels carrils durant la tasca de retirada del vehicle de la via cap a les 18.13 hores. Un cop realitzada la retirada, el trànsit s’ha tornat a obrir amb normalitat. La circulació de trens de Ferrocarrils de la Generalitat entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, que es va interrompre arran de l’activació del TRANSCAT, es va reprendre cap a les 20.30 hores d’ahir dimarts. Al sinistre han treballat 12 dotacions terrestres, 3 comandaments i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat, efectius del SEM, Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal.