El nombre d’ingressats cau un 25% des de dilluns i torna a nivells que no es veien des d’octubre

Els hospitals de Terrassa estan notant aquests dies una baixada de la incidència del coronavirus. Des de dilluns el nombre d’ingressats per la malaltia ha baixat un 25 per cent. Aquests divendres n’hi ha 78 i caldria remuntar-nos a principis d’octubre per trobar una xifra similar. La baixada es dóna sobretot en els ingressats a planta del Consorci Sanitari, que han passat de 40 a 20.

Al mateix temps índex de rebrot segueix la tendència a la baixa iniciada fa quinze dies. Aquest divendres està a 209, 39 menys que dilluns i la meitat que fa dues setmanes. La velocitat de propagació, en canvi puja tres centèsimes, fins a 0,76.

Amb els 130 nous positius d’aquesta setmana la pandèmia ha contagiat a Terrassa un total de 19.345 persones, de les quals 537 han mort, 7 aquesta setmana.

Pel què fa a la vacunació el nombre de punxats amb la primera dosi supera les 64.000 i és a punt d’arribar al 30 per cent de la població. La segona dosi s’ha subministrat a més de 31.000 persones, gairebé un 14 per cent.