L’INS Nicolau Copèrnic augmenta la demanda en primera opció mantenint l’aposta per la diversitat

L’Institut Nicolau Copèrnic ha estat generalment un dels menys escollits com a primera opció. Està a Can Boada del Pi, a l’extrem urbà de Terrassa i la major part de l’alumnat ve de l’escola Marià Galí, just al costat, deixant sempre places vacants.

Però tot això està canviant des de fa uns anys i pel curs que ve s’hi ha preinscrit 61 alumnes per a primer de secundària. El centre és de tres línies però l’organització del professorat permet que, a la pràctica, sigui de quatre amb una ràtio inferior d’alumnes. El percentatge de famílies que escullen el Copèrnic com a primera opció s’ha doblat i el curs passat gairebé arribava al 80 per cent.

Un dels factors clau de l’impuls del Nicolau Copèrnic és que, des de fa quatre anys, participa al projecte Magnet. El programa ajuda a projectar centres amb certa segregació escolar i ho fa a través d’una aliança amb una institució d’excel·lència, en cas del Copèrnic, el Museu de la Ciència. També forma el professorat.

La participació de l’Institut Nicolau Copèrnic en el projecte Magnet l’ha ajudat a comunicar i a difondre el projecte educatiu i la seva aposta inequívoca per la diversitat, així com a teixir aliances tant en l’àmbit acadèmic com extraescolar.