L’INS Nicolau Copèrnic porta al mNACTEC la seva 9a Jornada d’Orientació Educativa

Exalumnes de l’Institut Nicolau Copèrnic que han fet diferents itineraris han explicat la seva experiència formativa, professional i personal en la 9a Jornada d’Orientació Educativa que el centre ha celebrat avui al Museu de la Ciència.

L’objectiu ha estat explicar a l’alumnat de 4t d’ESO les diferents alternatives que poden triar. L’acte ha comptat amb diversos tallers pràctics i una taula rodona, on han pogut compartir experiències i resoldre dubtes sobre el món formatiu i laboral que els espera.

Un dels punts on s’ha incidit ha estat en el paper que hi juga Internet i les xarxes socials. L’experta en tecnologies de la informació i la comunicació Rosaura Alastruey els ha fet veure quina incidència pot tenir el que publiquen quan busquin feina.

La conclusió és que les xarxes no són bones ni dolentes, tot depèn de l’ús que se’n faci. Cal ser conscients també que tota la informació que pengem a Internet, quedarà allà.

Rosaura Alastruey alerta que el que podem veure a través de Google és només un 25% de tot el que apareix a Internet i que hi ha buscadors totalment públics que permeten accedir a la internet profunda.