L’Institut Castellar del Vallès, premi col·lectiu del concurs ‘Piula contra la violència masclista’

El Consell Comarcal ha fet entrega dels premis del concurs ‘Piula contra la violència masclista’, una iniciativa que té, sobretot, un enfocament pedagògic per als centres educatius. Aquells que ho volen, fan participar els seus alumnes, que han de ser imaginatius per crear una frase original que lluiti contra els estereotips i la violència de gènere. Segons expliquen alumnes i professors, encara queda camí per recórrer.

Més de mil piulades han participat en la sisena edició de ‘Piula contra la violència masclista’, de les quals una mica més de la meitat (595) han entrat a concurs. En l’entrega de premis, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha fet referència als episodis de violència masclista que hi ha hagut recentment a la comarca.

El concurs es va realitzar entre els mesos de novembre i desembre del 2018, i hi han participat 18 centres educatius de 12 municipis de la comarca

Els premiats

Dins la categoria júnior, de 14 a 17 anys, la guanyadora en primera posició ha estat Pau López Cedó, de 15 anys i estudiant de l’Institut Les Vinyes, que ha escrit “Jo no sé si influencio, però quan veig masclisme, vaig i ho canvio”. Ha estat obsequiada amb una tablet.

Dins la categoria jove, de 18 a 30 anys, el primer premi ha estat per Pepa Garcia, de 21 anys de Terrassa, amb la piulada “El meu cos no necessita els teus comentaris, només li cal el teu respecte”. Ha rebut com a obsequi una tauleta.

En la categoria sènior, de 31 anys i més, Josep del Río de l’Institut Mont Perdut (Terrassa) s’ha emportat el primer premi amb la frase “Sempre em col·loco al costat de les meves companyes, mai davant. A la vida i arreu”.

També s’ha fet entrega de guardons a les persones amb les millors piulades de cada centre educatiu. Les persones guanyadores, que han rebut com a obsequi un altaveu portàtil, han estat:

Carla Fernández Jurado, de 16 anys, de l’Institut Mont Perdut de Terrassa amb la frase “La ropa que llevemos no mide el respeto que merecemos”. El seu centre ha participat amb 78 piulades.

Antonio Arrabal del Rey, de 14 anys, de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa amb la frase “Tu pots fer que en el conte, caperucita es mengi al llop”. El centre ha introduït 83 piulades.

Laura Rubio Urpina, de 16 anys, de l’Institut Polinyà estudiant, amb la frase “Jo piulo no davant d’una injustícia acceptada”. El seu centre ha participat amb 80 piulades.

Erika Ramos Navarro, de 16 anys, de l’Institut Jonqueres estudiant, amb la frase “Estar en una relació no és sinònim d’estar a la presó”. El centre ha introduït 45 piulades.

Clàudia Sallas Ferrando, de 15 anys, de l’Institut Castellar, amb la frase “La llibertat comença a les cases, canviem l’educació per trobar la solució”. El seu institut ha participat amb 146 piulades.

Pel que fa a la categoria col·lectiva, s’ha premiat a l’Institut d’Educació Secundària Castellar del Vallès per haver estat el centre més participatiu en la sisena edició de la campanya “Piula”, amb un total de 146 piulades. El premi en aquesta categoria és un xec regal de 300 euros per bescanviar a l’Abacus.