L’Institut del Teatre impulsarà un nou centre singular a Terrassa com a motor de formació i creació

L’Institut del Teatre està reformulant els seus plans d’estudi per aconseguir un ventall més ampli de formació en arts escèniques, tant en la seva vessant tècnica com en la de creació. En aquest context, Terrassa tindrà un protagonisme especial perquè és on vol posar en marxa un projecte singular i únic al país al curs 2019-2020. Integrarà dos tipus de formació totalment complementàries dalt de l’escenari: tècniques d’actuació i d’arts de l’espectacle.

L’Institut del Teatre vol aprofitar que Terrassa ja compta amb àmplia formació cultural i donar-li un impuls amb aquest centre.

A Catalunya hi algunes escoles que fan el cicle superior d’actuació però que no imparteixen el de tècnics de l’espectacle. Per això, el de Terrassa serà un projecte pilot que vol aglutinar-ho tot sota un mateix paraigües.

En aquest sentit, la directrora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, destaca que Terrassa és un lloc on poder fer recerca i explorar noves possibilitats i continuar sent referents. A banda de millorar la preparació dels futurs professionals també es pretén crear mercat al territori perquè disposin de sortida laboral.