L’Institut Terrassa guanya, per segon any consecutiu, el concurs científic europeu sobre l’Àrtic

L’any passat, una alumna de primer de batxillerat de l’Institut Terrassa, Judith Plaza, va guanyar el concurs científic europeu EDU-ARCTIC amb un dispositiu per determinar la latitud terrestre mesurant el camp magnètic. L’estudiant i el seu tutor van obtenir com a premi participar en una expedició científica a una estació àrtica polonesa.

Durant aquella estada, i veient el sol de mitjanit, el professor va tenir una idea per a un nou projecte: explicar de manera entenedora la trajectòria de l’astre rei en diverses latituds i èpoques de l’any.

Amb aquest pensament, aquest any, dos alumnes del centre, també de primer de batxillerat, Tarik El Aichouni i Judith Zaragoza, han tornat a guanyar el certamen.

L’associació EDU-ARCTIC, que aplega diverses entitats científiques europees, ha escollit aquest projecte entre més de 100 participants de tot Europa. El jurat ha valorat que el treballserveix perquè un nen de 12 anys ho entengui. Han construït dues maquetes. Una d’elles per veure la posició del sol sobre els dos pols en les diferents estacions de l’any. L’altre, per veure com el raig de llum es projecta sobre la terra.

Els terrassencs són un equip dels 4 guanyadors del concurs. El premi, en aquesta ocasió, és una expedició a les Illes Faroe, un arxipèlag volcànic que pertany a Dinamarca, del 20 al 27 de juny.