L’irlandès Colm McAlinden és el nou Premi Internacional Optometrista de l’Any

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC lliurarà el 29 de setembre, el Premi Internacional a l’Optometrista de l’Any a Colm McAlinden, optometrista, oftalmòleg i investigador. Un lliurament que s’emmarca en la cerimònia de graduació i d’inauguració del curs acadèmic de la Facultat, que enguany tindrà lloc en format híbrid, presencialment a l’Auditori de l’edifici Vèrtex, al Campus Diagonal Nord de la UPC, a Barcelona, i, en directe, pel canal de la FOOT a YouTube.

Colm McAlinden (Irlanda, 1984) és un dels pocs professionals de la visió optometrista i oftalmòleg alhora. Es va graduar amb honors en Optometria a la Universitat de Cardiff, al Regne Unit, el 2006 i, després d’un període de pràctiques al Moorfields Eye Hospital de Londres, va cursar un màster a la Universitat d’Ulster, a Irlanda, on també es va doctorar en Cirurgia Refractiva al 2010. El mateix any, va obtenir una beca postdoctoral d’investigació a Austràlia, a la Universitat de Flinders .

Ha treballat com a oftalmòleg i cirurgià en hospitals de Gal•les i Bristol. En reconeixement a les contribucions de la seva recerca, la Universitat de Swansea el va reconèixer amb un doctorat en medicina (MD). Així mateix, té el prestigiós estatus de Fellowship tant al Royal College of Ophthalmologists (FRCOphth) com a l’European Board of Ophthalmology (FEBO). McAlinden treballa actualment en el servei de salut pública del Regne Unit i és professor visitant del Departament d’Oftalmologia de la Wenzhou Medical University, de la Xina.

En el vessant d’investigador, la seva àrea d’expertesa va des de l’estudi de la psicometria de les mesures de resultats informades pels pacients, la còrnia, les cataractes i la cirurgia refractiva, a l’avaluació de la instrumentació oftàlmica, la salut pública i l’epidemiologia. Colm McAlinden és un investigador prolífic, amb més de 145 publicacions en revistes revisades per parells i amb nombrosos premis. Forma part del consell de redacció de sis prestigioses revistes especialitzades, entre les quals s’inclouen Eye i Vision.

L’investigador, que apadrinarà els estudiants de la promoció 2021-2025 de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech (UPC), rebrà el guardó com a Optometrista de l’Any de mans del degà de la Facultat, Joan Gispets, en el decurs de l’acte d’inauguració de curs d’aquest centre docent, que tindrà lloc el 29 de setembre, a les 19 h, a l’Auditori de l’edifici Vèrtex de la UPC.