Chakapum 2

Litus protagonitza el musical ‘¡Chakapum!’ que s’estrena al Tívoli

El Terrat estrena el musical ‘¡Chakapum!’, una fusió de rumba i rock que vol celebrar l’alegria de viure i que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona del 21 al 31 de juliol.

L’obra, escrita per Joan Grau, guionista històric d’El Terrat i un dels creadors del Chiki Chiki, i dirigida per Xènia Reguant (adjunta de direcció a ‘Lehman Trilogy’ i ‘Una noche sin luna’), està protagonitzada pel músic i actor Litus qui, al costat de la seva banda de rock, emprèn un viatge a través de la memòria i el temps en què es fusionen la història de la seva vida amb la història de la rumba catalana.

‘¡Chakapum!’ es desplega a partir d’un record d’infància d’en Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps, que el portarà a Cuba i més enllà, amb una posada en escena sorprenent, amb la direcció musical de Pablo Novoa (líder de la banda de ‘Late Motiv’, ‘Golpes Bajos’, ‘Mastretta’) i una partitura que reinventa lliurement èxits de Peret, El Gato Pérez o Los Amaya, entre molts altres.

El cantant terrassenc explica que  té “un record màgic de les sobretaules dels meus pares quan jo era un nen. És un record que, amb els anys, ha agafat una textura de somni. Els caps de setmana els meus pares organitzaven sopars amb els seus amics a casa nostra. A la sobretaula, entre vi, cigalons, copes de cava i els nens corretejant pel menjador, el meu pare treia la seva vella guitarra espanyola i es posava a tocar. Cantaven asseguts al voltant de la taula decidint el repertori sobre la marxa, tirant de nostàlgia. Quan començaven jo deixava de jugar i em quedava embadalit escoltant-los. Recordo l’emoció de sentir música en directe per primera vegada i d’una manera tan propera. Però, sobretot, recordo les cares de felicitat quan cantaven junts. Pensava: jo també vull passar-ho així de bé quan sigui gran”.

Chakapum 2