Lleuger descens de la xifra d’hospitalitzats tot i que el risc de rebrot s’enfila fins als 263 punts

El risc de rebrot segueix a l’alça a Terrassa. Després de prop d’un mes amb tendència descendent, aquest índex ha augmentat en gairebé 100 punts durant l’última setmana, passant dels 173 punts de divendres passat als 263 actuals. La dinàmica a la ciutat és just la contrària que al conjunt del país, on el perill de contagi va a la baixa. Ho demostra el fet que en els últims 7 dies Catalunya ha passat de tenir un risc de rebrot de 212 punts a l’actual de 185. D’altra banda, la velocitat de transmissió del virus a Terrassa és ara d’1,34, fet que indica que per cada 100 casos positius se’n contagien 134 de nous i que, per tant, la pandèmia se segueix expandint.

Millors notícies arriben des dels hospitals de la ciutat, amb la disminució de les xifres de pacients ingressats. La setmana arrencava amb un balanç de 136 hospitalitzats; un registre que s’ha vist reduït amb 9 casos fins als 127 d’aquest divendres. També s’estabilitza progressivament el nombre de malalts greus a les UCI de Mútua i de l’Hospital de Terrassa. Així, durant el primer terç del mes de desembre, s’ha passat de 20 a 13 ingressats en cures intensives.

Pel que fa a l’apartat de defuncions, al municipi ja han perdut la vida 390 persones a causa de la pandèmia. En comparació amb la setmana passada, són 9 les víctimes mortals que s’afegeixen a aquest recompte. En aquest aspecte, al conjunt del Vallès Occidental la xifra de morts supera ja les 1.800, amb un total de 1802.