L’arquitecte Lluís Muncunill ja és Terrassenc Il·lustre i presideix el Saló de Plens

L’arquitecte Lluís Muncunill ja és Terrassenc Il·lustre, el 18è de la Galeria. El seu retrat, en rigorós secret fins ahir, s’ha descobert aquest dimecres en presència de néts i besnéts de l’homenatjat i els alcaldes de Terrassa i Fonollosa, poble natal de Muncunill. El quadre l’ha pintat la terrassenca Carmen Valverde especialitzada en pintura naturalista.

Lluís Muncunill va ser arquitecte municipal durant 9 anys però les seves desavinences amb l’alcalde el van dur a explorar l’àmbit privat projectant habitatges, fàbriques i magatzems. A més de l’Ajuntament encara es mantenen uns seixanta edificis seus, com l’Escola Industrial, l’Arxiu Tobella, el Museu de la Ciència, la Masia Freixa o el Condicionament.

En nom de la família una de les nétes de Lluís Muncunill ha explicat amb anècdotes com era ell a casa, fora de l’àmbit laboral. I la historiadora Mireia Freixa ha glossat la figura de l’arquitecte

Als 150 anys del seu naixement Lluís Muncunill copresideix la paret principal del Saló de Plens al costat del primer il·lustre, Joaquim de Sagrera. Aquí hi havia Paulina Pi de la Serra, que ara ocupa el lloc de l’alcalde Jaume Vallhonrat, traslladat al passadís d’alcaldia.

Abans de destapar el quadre una guia del Museu de Terrassa ha fet un breu passeig comentat pels altres 17 Terrassencs Il·lustres.