Lluís Puig renuncia a l’acta de Diputat des de Brussel·les

Lluís Puig, ha anunciat aquest diumenge que renuncia al seu escó al Parlament. A través d’un missatge a Twitter, el polític terrassenc i fins ara diputat de Junts per Catalunya, ha afirmat des de Brussel•les que es tracta d’un “acte de dignitat pel nostre país”.

La decisió ve motivada perquè l’acord del Tribunal Constitucional impedeix el vot delegat i obliga a sumar 68 vots de les forces independentistes a la sessió d’investidura, prevista per dimarts.

Puig també ha anunciat en el mateix missatge que les també diputades Clara Ponsatí (JxCat) i Meritxell Serret (ERC) farien el mateix.

En un segon tuit, Puig però, ha demanat disculpes per “parlar en nom d’altres grups parlamentaris”. “Sóc conscient que tot i les disculpes és difícil redreçar el què està dit. Repeteixo, disculpes sinceres “, ha escrit en aquest segon text.

Cap a les 12 del migdia d’avui/d’aquest dilluns transcendia que Serret, finalment, també renuncia a l’acta de diputada.

Els escrits de renúncia s’han de presentar avui/ aquest dilluns al Parlament i es tramitaran les credencials dels nous diputats. Per part de JxCat, Sawla El Garbhi substituirà Ponsatí per Barcelona, i Ferran Roquer substituirà Puig per Girona. Per Serret, entraria el número 6 de la llista d’ERC per Lleida, David Rodríguez.