Llum verda a la transformació urbanística del barri del Segle XX

El barri del Segle XX inicia una procés de transformació i remodelació urbanística. El mes de juny el ple va aprovar la reurbanització de la Rambleta del Pare Alegre i, ara, la darrera junta de govern ha aprovat, inicialment, dos projectes que canviaran la zona est del barri. Aquest Pla de Millora Urbana es va aprovar el 2008 però no es va arribar a executar. Així, aquesta transformació d’iniciativa privada després de molts anys d’espera pot finalment iniciar la seva tramitació administrativa.

L’àmbit dels projectes abasta el sector delimitat pels terrenys situats entre l’avinguda de Santa Eulàlia, la carretera de Rubí, el carrer del Mestre Tries i l’ampliació sud del Parc de Vallparadís. Aquest espai tindrà una zona residencial, comercial i de serveis que s’ubicarà en un entorn urbà que prioritzarà els espais verds i que comptarà amb una nova vialitat, que contribuirà a una mobilitat més sostenible.

Amb una superfície sectorial de 27.533,75 m2, destinarà una tercera part de sòl per a la construcció d’habitatges (fins a un màxim de 306, dels quals 61 seran de protecció oficial de titularitat pública i 31 concertat) i la resta es destinarà a completar la vialitat de l’entorn. Destaquen, en aquest sentit, els més de 2.500 m2 per a enllestir el perímetre oest de la Devesa del Parc de Vallparadís i una reserva de 2.221 m2 per a futurs equipaments educatius.

Pel que fa a l’ordenació de la xarxa viària, la carretera de Rubí actual deixa d’existir com a tal entre els carrers Galícia i Mestre Trias, de manera que apareixen quatre carrers que el substitueixen, com són el perllongament dels carrers de Pare Font, i de Galícia, un tram del carrer Mestre Trias i l’obertura d’un carrer de nova creació, que representaria el perllongament del carrer de Badalona.

El pressupost de contractació total de les obres és de 4.170.138 euros. Tot plegat, entre l’aprovació del projecte i la seva execució, podria estar enllestit en dos anys.