Llum verda a l’ajut de 100 € en material escolar per a l’alumnat de primària

De cara el curs vinent la Generalitat donarà un ajut de 100 euros a les famílies de l’alumnat de primària per a material escolar. Així, el Govern ha aprovat l’ajuda directa universal a tota la infància que cursi educació primària en un centre públic o concertat de Catalunya. L’objectiu és minimitzar l’esforç de les llars  davant l’increment de preus de les despeses relacionades amb l’escolarització.

Mig milió d’infants es podran beneficiar daquest xec, que funcionarà amb un sistema de vals que es podran bescanviar per llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius.

Concretament, es podran bescanviar en comerços d’arreu de Catalunya fins al 30 de novembre del 2023. Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu, de manera que el material es pugui adquirir abans de l’inici del curs.

Els establiments que vulguin participar-hi s’hauran d’adherir a una plataforma que acreditarà que l’activitat econòmica que duen a terme és l’apropiada per a la finalitat per la qual s’ha creat l’ajut. També hauran de presentar una declaració responsable on es comprometin a bescanviar els vals pel material escolar definit i no cap altre.