Llum verda a l’aportació municipal de 2,2, milions d’euros per la construcció del Sala i Badrinas

L’Ajuntament aportarà 2,2 milions d’euros a la construcció de l’institut-escola Sala i Badrinas, una quarta part del total, i es farà càrrec del seu manteniment en la mateixa proporció. Així ho estableix el nou conveni que signaran l’Ajuntament i la Generalitat un cop el ple li ha donat llum verda aquest divendres. L’establiment dels criteris de finançament del centre ha fet anul·lar el conveni que van signar les dues parts al setembre de l’any passat. El PSC s’ha abstingut en la votació i Ciutadans hi ha votat en contra. No veuen bé que l’Ajuntament s’hagi de fer càrrec d’uns costos que hauria d’assumir Educació, i ho veuen un greuge respecte altres centres públics de la ciutat. Junts hi ha donat suport.

L’oposició s’ha abstingut en l’aprovació de la prorroga obligada, per un any més, del servei transport urbà. És la dotzena des que va expirar el contracte original al 2009. Especialment bel·ligerants han estat els socialistes, que consideren que s’ha perdut temps en estudis sobre la gestió directa que ja s’havien fet quan ells governaven.

El ple ha aprovat per unanimitat un canvi en el reglament del servei d’aigua per, d’una banda, excloure les llars de la suspensió del servei per impagament i, de l’altra, prohibir la manipulació o reparació dels comptadors d’aigua.

També tots els grups han donat llum verda a l’adjudicació del contracte de cessió gratuïta als Minyons de Terrassa de la nau de Cal Reig, al carrer Mare de Déu dels Àngels.