Llum verda a l’expedient sancionador a Rosa Boladeras per possible vulneració del Codi Ètic

El Ple municipal d’aquest divendres ha aprovat l’inici de l’expedient sancionador a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, per possible incompliment del Codi Ètic i de Conducta. En una sessió plenària força polèmica, el Partit dels Socialistes ha carregat durament contra Boladeras, a qui acusen d’haver adjudicat de manera irregular a l’Associació Elixir Poètic el contracte per organitzar el festival de poesia de Terrassa.

Per la seva part, Rosa Boladeras s’ha defensat de totes les acusacions i ha lamentat els atacs partidistes i personals que ha estat patint durant aquests dies. Els altres dos partits de l’oposició, Junts per Terrassa i Ciutadans, també s’han mostrat favorables a iniciar un expedient sancionador supervisat per un òrgan instructor extern. Tot i així, la filtració de l’informe de la Síndica de Greuges municipal ha aixecat una gran controvèrsia.

L’alcalde Jordi Ballart ha ratificat la seva confiança en la regidora, descartant així la possibilitat de cessar a Rosa Boladeras tal com demanava el PSC. Per la seva part, l’equip de Govern ha rebutjat les esmenes de l’oposició però sí que ha votat a favor d’obrir l’expedient, utilitzant així una eina creada, precisament, per enfortir la transparència del consistori. Ballart també ha assenyalat que la regidora de Cultura es va abstenir en la tramitació del contracte del Festival Elixir i que aquest fet l’hauria d’eximir de qualsevol irregularitat legal. Ara, l’aprovació del Ple dona llum verda a la investigació dels fets. Boladeras es podria enfrontar a un càstig que pot anar des d’una amonestació fins al pagament d’una sanció econòmica, a partir dels 500 euros.