Llum verda al Pla de Millora Urbana que preveu 79 habitatges i una nova plaça pública al Segle XX

El govern va aprovar divendres el Pla de Millora Urbana de l’àmbit delimitat pels carres Baldrich, Torres i Bages i la carretera de Rubí. Es tracta d’una superfície de més de cinc mil metres quadrats on ara hi ha fàbriques sense activitat i que passarà a ser residencial.

La transformació urbanística, projectada anys enrere, és d’iniciativa privada. La SAREB, en tant que propietari majoritari, serà qui tirarà endavant la promoció. Ara s’obre un període d’exposició pública abans que s’aprovi definitivament.

El projecte contempla fer-hi 79 habitatges en edificis d’un màxim de quatre plantes. 55 dels habitatges seran lliures, 16 de protecció general, i 8 protegits concertats. Entre tots ocuparan el 95 per cent dels 7.700 metres quadrats de sostre total. El cinc per cent restant serà per comerços i oficines.

La reurbanització de la zona inclou més de dos mil metres quadrats d’espais públics, amb una nova plaça just davant de l’Arxiu Comarcal que facilitarà la entrada al Parc de Vallparadís.

Amb aquest projecte seguirà prenent forma la transformació del barri del Segle XX juntament amb el plans de millora del carrer de Navas de Tolosa, la carretera de Rubí i la Rambleta del Pare Alegre.