Marta Pessarrodona

L’obra completa de Marta Pessarrodona arriba a les llibreries

Coincidint amb el 80è aniversari de l’autora Marta Pessarrodona es publica l’obra “Tot m’admira. Poesia completa (1965-2021)”. Un poemari que, segons la crítica aplega uns versos savis, elegíacs i joiosos que faran les delícies d’aquesta “immensa minoria” que llegeix poesia.

A més dels deu llibres acompanyats dels respectius pròlegs o epílegs, s’hi inclouen 8 poemes de l’any 1965 que l’autora no havia volgut recollir mai en cap antologia. També hi figura un «Tríptic civil» inèdit escrit ben recentment a tall de colofó i, sobretot, un text seu inicial de ressons cinematogràfics, “As time goes by”, en què Marta Pessarrodona repassa tot el que hi ha darrere de cadascun dels seus llibres: lectures, mestratges, complicitats, amistats. Aquest text, diuen, és el millor pòrtic a una de les obres poètiques moralment més denses i personals d’aquests últims cinquanta anys.

La veu de Pessarrodona, afirmen els entesos, és inconfusible i fa de cada poema una crítica i una celebració de la vida. Nascuda a Terrassa l’any 1941, és poeta, narradora i traductora. També ha conreat l’assaig i el gènere biogràfic. Ha traduït grans autores del segle XX i ha estat articulista a diversos mitjans de comunicació. Al llarg de la seva carrera ha estat reconeguda amb premis molt prestigiosos: la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1997), el Premi Enric Prat de la Riba (2006), el Premi Nacional de Literatura (2011), la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa (2013) o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2019).

Marta Pessarrodona PerfilMarta Pessarrodona