L’obra nova va recuperant el ritme perdut al 2020 amb perspectiva d’increments de preus fins al 10%

Després d’un 2020 amb la construcció paralitzada gairebé mig any per la pandèmia, el sector ha recuperat al 2021 part d’aquella activitat perduda. El servei d’Urbanisme encara no té tancades les dades a 31 de desembre però el Gremi de la Construcció del Vallès preveu que el nombre de llicències entrades a l’Ajuntament l’any passat hagi crescut entre un 20 i un 30 per cent respecte al 2020.

Segons el Gremi, actualment hi ha uns 600 habitatges d’obra nova en construcció, especialment a la zona nord de la ciutat, amb zones com Colomer amb molt potencial urbanístic. El 2022 també durà un important increment de preus, fins un 10 per cent. Ve forçat per l’encariment de matèries primeres com el ferro i l’alumini, en alguns casos del 30 per cent, i pel retard en alguns subministraments.

Una de les promotores que ha apostat per Terrassa és AedasHomes, amb seu a Madrid, que invertirà a la ciutat més de 50 milions d’euros. Té projectades tres promocions i ha començat a construir i comercialitzar la primera, a Ca n’Aurell, entre els carrers Ramon Llull, Torrella, Marconi i Doctor Salvà.

Són 81 habitatges de 2, 3 i 4 habitacions, alguns baixos amb terrassa i àtics dúplex, amb preus dels 186.000 als 400.000 euros. La promoció inclou una sala comunitària, zona enjardinada amb piscina i un espai de jocs infantils.

Les altres construccions que la promotora té projectades a Terrassa són a Sant Pere Nord i a Can Roca, just davant de l’estació dels Ferrocarrils.