L’Obra Social ”la Caixa” destina 17.500 euros a la Fundació Privada L’Heura de Terrassa

L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat 17.500 euros a la Fundació Privada l’Heura per un projecte d’inserció sociolaboral destinat a promoure la plena integració de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social. La iniciativa es diu itineraris d’inserció laboral mitjançant el treball amb suport i desenvolupa actuacions de recerca, adaptació, seguiment per la consolidació,  manteniment i millora de llocs de treball en entorns ordinaris.

La convocatòria d’inserció sociolaboral es centra en dos grans eixos d’actuació: la promoció d’itineraris personalitzats d’acompanyament a les persones durant el procés d’inserció i d’adaptació al lloc de feina, i la millora de l’ocupació. A més, també concedeix ajudes a projectes de promoció de l’autoocupació, de prospecció d’ofertes de feina per a persones en situació de vulnerabilitat social i de suport a les empreses d’inserció i centres especials d’ocupació per a la creació de noves oportunitats de feina.

L’aportació va ser durant l’any 2017 de 4 milions d’euros destinats a 164 entitats socials. Aquesta convocatòria s’emmarca en el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa”.

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, també s’ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l’administració i la col·laboració efectiva entre las entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.