Observatori Aigua Plenari

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa aborda la confusió sobre el servei de comptadors

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa ha celebrat aquest dilluns el penúltim plenari de l’any. L’acte s’ha fet al centre cívic Maria Aurèlia Capmany. Segons ha explicat la presidenta de l’OAT, Bea Escribano, ha estat una sessió densa per la quantitat d’informació aportada per cadascun dels sis grups de treball de l’observatori.

La presència en la trobada de la regidora responsable, Lluïsa Melgares, ha permès esclarir la confusió generada entre la ciutadania sobre la gestió dels comptadors de l’aigua després que estigui rebent aquests dies una carta de Servaigua per facturar aquest servei. La situació ve donada pel fet que, quan es va fer el traspàs a Taigua, els comptadors no van entrar i per això s’ha produït aquesta disfunció. Des de l’ajuntament ja s’ha anunciat que aquest tema quedarà resolt aviat ja que, a finals d’any, Taigua també oferirà la gestió dels comptadors i els usuaris podran triar.

Els responsables de l’observatori també han manifestat el seu malestar per no disposar d’un local propi, després de gairebé quatre d’anys des de la seva formació.

Durant el plenari s’han apuntat alguns temes que preocupen als membres de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa com la tarifa de l’aigua més adient per a una ciutat com Terrassa, la digitalització dels comptadors i el procés de renaturalització de la ciutat, entre d’altres.

Des de l’OAT, a més, fan una crida a la ciutadania perquè els facin arribar les seves inquietuds i propostes vinculades amb l’aigua. El proper plenari es farà el dia 20 de desembre a les 18h a la Masia Freixa i servirà per fer el tancament de l’activitat de 2022 i marcar les prioritats i el pla de treball de cara al 2023.