L’oci nocturn incrementa la pressió i inicia una vaga de fam i una acampada

Vaga de fam de sis persones de l’oci nocturn. És la dràstica mesura que ha pres el sector per reclamar la reobertura immediata dels seus locals musicals i discoteques. El col·lectiu, a través de la plataforma Som Oci Nocturn, ha iniciat aquest dimecres una acampada a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per fer pressió a la Generalitat i fer encara més visible la seva disconformitat. Una protesta que compta amb el suport de la patronal FECALON i que ha tingut presència terrassenca en l’acte d’arrencada a la capital.

Som Oci Nocturn denuncia que són víctimes d’un tracte injust respecte altres sectors i que sovint se’ls fa culpables de ser focus de contagis. No només rebutgen aquestes acusacions sinó que es presenten com a part de la solució per reduir els botellots i les fetes il·legals que es fan als carrers. És per aquest motiu que demanen una reunió amb la Generalitat per treballar un nou protocol de mesures que els permeti ampliar horaris d’obertura i evitar el tancament definitiu dels seus negocis.

Som Oci Nocturn assegura que tant l’acampada com la vaga de fam dels sis representants del sector es mantindran fins que no hi hagi sobre la taula un calendari de reobertura dels seus locals.

La protesta ha tingut lloc hores abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi fet públic que rebutja el recurs presentat pel sector de l’oci nocturn per ampliar la limitació horària implantada per la Generalitat. El tribunal creu que el nombre de casos i d’ingressos, a més de la gravetat de la situació sanitària, obliguen a adoptar mesures de salut pública com les actuals.

[Imatges de les declaracions cedides per FECALON Vallès Occidental]