L’Oficina Jove de la Casa Baumann organitza diversos tallers sobre sexualitat i habitatge

Aquest mes de juny l’Oficina Jove de la Casa Baumann organitza diversos tallers sobre educació sexual i afectiva i també sobre habitatge, amb l’objectiu de potenciar l’emancipació juvenil. Aquests son els primers d’un seguit d’activitats relacionades amb l’emancipació juvenil, un dels àmbits d’actuació que el Govern municipal s’ha plantejat com a prioritaris dins les polítiques de Joventut. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Ona Martínez, ha dit que «En el context que estem vivint cal, més que mai, posar a l’abast dels i les joves eines i recursos que els serveixin per a millorar la seva autonomia i emancipació.

Per això ens hem marcat l’objectiu de tenir un Pacte per a l’Emancipació Juvenil en aquest mandat i per això oferim al jovent de la ciutat aquests cicles de tallers i altres que aniran venint». En els propers mesos, Baumann Oficina Jove organitzarà nous cicles de tallers relacionats amb l’emancipació, que abordaran temes com la salut emocional i l’ocupació. «Tenir accés a la informació i formar-se en diferents àmbits és bàsic per poder fer front a la presa de decisions i a diferents situacions que ens anem trobant al llarg de la vida, especialment en la joventut. L’educació és la política més potent, empoderadora i preventiva de totes», ha afegit la regidora.

Les persones interessades ja es poden inscriure a les diferents sessions a www.casabaumann.cat fins 24 hores abans de cada sessió o fins a omplir grups. Els tallers d’educació sexual i afectiva s’adrecen a persones de 12 a 25 anys i s’han programat tres sessions. L’una el 16 de juny sota el lema “Coneixem el nostre cicle menstrual”. Sessió dedicada a millorar el coneixement de la menstruació i a desmuntar mites i tabús, a través de dinàmiques participatives. Pel 29 de juny hi ha programat “El plaer de sortir de la norma”, sessió adreçada a joves LGTBIQ+ en què s’abordarà la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora, generant un espai de confiança on reflexionar, compartir i resoldre dubtes.

Pel 30 de juny es farà “La sexualitat des del plaer”, una visió de la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista, amb dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves participants. Totes les sessions començaran a les 17.30 h, tindran una durada aproximada d’una hora i mitja i es faran per via telemàtica. Els tallers sobre habitatge s’adrecen principalment a persones de 18 a 35 anys i també seran en tres sessions. El 21 de juny s’abordaran els “Models alternatius d’accés i tinença d’habitatge”, sessió dedicada a donar a conèixer models com la masoveria urbana o les cooperatives de cessió d’ús. A càrrec de la cooperativa Celobert.

Pel 22 de juny es farà “Tens problemes per pagar l’habitatge?. T’expliquem tots els recursos que tens per conservar-lo”. Sessió dedicada als ajuts que ofereix l’administració en aquest àmbit, els serveis de mediació i altres recursos. A càrrec de la jurista i assessora d’habitatge Mari Carmen Jiménez. I l’1 de juliol s’abordarà “Busques una habitació? T’expliquem com ho pots fer!”. Taller dedicat a proporcionar eines per trobar habitació, l’orientació, elements a tenir en compte a l’hora d’escollir o aspectes del contracte. A càrrec de la jurista i assessora d’habitatge Mari Carmen Jiménez. Les dues primeres sessions tindran lloc a les 17.30 h, mentre que la sessió de l’1 de juliol tindrà un horari diferent, a les 12 h. Totes tres es faran per via telemàtica.

A banda dels tallers relacionats amb l’emancipació, durant el mes de juny s’ha programat també un taller coorganitzat per l’Ajuntament i el Consell de Joves de Terrassa amb el suport de la Diputació de Barcelona, que porta per títol Activem l’energia transformadora. La sessió, que anirà a càrrec d’una representant del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, tindrà lloc el dissabte 12 de juny a les 11 h a la Casa Baumann i s’adreça tant a persones joves interessades a formar part d’alguna entitat com a entitats que vulguin incorporar persones joves. Els objectius del taller són generar interès cap als afers públics, fomentar l’adquisició de responsabilitats i de compromís social i comunitari, i promoure la participació de les persones joves en l’entorn. Les inscripcions es poden formalitzar a www.casabaumann.cat fins al 10 de juny.