L’oposició demana mantenir el debat polític malgrat la crisi de la Covid-19

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Terrassa: PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa, destaquen que s’inicia la quarta setmana de confinament amb dades sobre afectats i defuncions més moderades respecte a dies enrere. Consideren que els indicadors positius no són casuals i que responen a les decisions preses dies enrere per les diferents administracions, a l’esforç realitzat pels serveis sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa, de l’Hospital Mútua i per empreses i entitats del tercer sector, i pel comportament solidari i exemplar dels veïns i veïnes de l aciutat.

També destaquen l‘esforç fet per tots els treballadors de l’Ajuntament per tal de mantenir en funcionament l’estructura municipal que ha permès garantir la prestació de serveis bàsics. També agraeixen la informació i les dades sol·licitades al govern de la ciutat i que s’han facilitat en la mesura de la capacitat de treball de cada àrea.

Al mateix temps, però, conscients de la excepcionalitat del moment, lamenten la impossibilitat de celebrar reunions, comissions informatives o juntes de portaveus, ni presencials ni virtuals. “Pensem que en una situació de crisi global com la que s’està vivint no és acceptable que els responsables polítics del tercer municipi més gran de Catalunya només es puguin interrelacionar mitjançant serveis de missatgeria instantània tipus WhatsApp, una eina limitada i poc adequada pel debat polític, i sobretot, veient com municipis molt més petits del nostre entorn disposen d’eines de teletreball i videoconferència amb absoluta normalitat. Creiem que al govern municipal, en aquest sentit, li ha mancat la voluntat de prioritzar la comunicació entre els diferents representants de la ciutadania”.

L’oposició destaca que han proposat mesures encaminades a preveure i solucionar els problemes més immediats, garantint primer el suport a les famílies més vulnerables i compartint l’objectiu comú de recuperar el més aviat possible la vida quotidiana a la ciutat. En aquest sentit destaquen que han proposat: recordar a les comunitats de propietaris la necessitat de mantenir nets i desinfectats els espais comuns o promoure el bon veïnatge alliberant unes hores al dia les xarxes Wi-Fi domèstiques, facilitant així l’accés a l’estudi del infants de les famílies veïnes sense aquests recursos. També han proposat  adaptar la programació de la televisió pública local a la situació de confinament de les famílies i programar continguts amb caràcter educatiu per suplir la manca de classes lectives, a més de precintar les zones de jocs infantils per evitar contagis i evidenciar el confinament total. Afegeixen que van demanar aprofitar la reducció de la neteja viària per intensificar la neteja de les bateries de contenidors de recollida d’escombraries i desinfectar els seus entorns, insistir en el reforç de la desinfecció en espais de gran concurrència com mercats municipals i residències de gent gran, prioritzar el mantenint dels espais lliures de passeig i esbarjo de gossos d’ús intensiu, instar a Aigües de Les Fonts per a que apliqui a la tarifa de l’aigua els mateixos descomptes que l’empresa municipal TAIGUA, supervisar que les grans superfícies no facin competència deslleial al petit comerç venent productes no-essencials, rebaixar de 85 a 70 anys l’edat mínima per accedir a la xarxa de contacte telefònic i de seguiment per a persones grans que viuen soles, oferint trucades de control i acompanyament o dedicar les assignacions econòmiques dels grups polítics municipals a ajudes a les famílies més vulnerables i/o entitats de servei públic i voluntariat i que els banderes de la façana de l’Ajuntament onegin a mig pal en senyal de dol.

Finalment, l’oposició destaca que tot i no oblidar que són moments difícils s’ha de posar fil a l’agulla per recuperar el teixit productiu i evitar una crisi econòmica i social que incrementarà les desigualtats.