L’oposició demanarà la dimissió del tinent d’alcalde Noel Duque al ple d’aquest divendres

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament, Partit dels Socialistes, Ciutadans i Junts per Terrassa, presenten en el ple de maig una proposta de resolució que demana la dimissió del tinent d’alcalde, Noel Duque, per unes declaracions fetes en el seu perfil de Facebook. Tot i que consideren un debat incòmode que per primera vegada es demana la dimissió d’un regidor, asseguren que ha de servir perquè no es repeteixin unes actituds de les quals “no s’ha demanat perdó ni s’ha mostrat penediment”.

Una altra proposta signada pels tres partits és l’adhesió a un comunicat de protesta dels tres sindicats amb representació a l’Ajuntament que se senten “menyspreats” per l’Equip de Govern, en la programació de la desescalada del confinament pel coronavirus. D’altra banda, tots els partits a l’Ajuntament coincideixen en presentar acords de junta, propostes i resolucions per fer front a la situació econòmica que ha deixat la pandèmia de la Covid-19.

Si bé coincideixen en molts punts, com en el suport als treballadors que pateixen Expedients Temporals d’Ocupació, l’impuls i reactivació del comerç local o la millora de la sanitat pública i suport als seus treballadors, entren en joc els matisos i la disponibilitat de recursos per dur a terme les diferents mesures que proposen. Mentre alguns aposten per retribucions extraordinàries als professionals de la sanitat, d’altres defensen l’exempció fiscal, subvencions i bonificacions en els impostos. Totes les formacions s’han mostrat obertes a negociar, canviar, cedir i transaccionar totes aquestes propostes, algunes de les quals queden com a acords de Junta de Portaveus i no passaran a propostes de resolució.

L’equip de Govern demanarà assegurar el material sanitari a les residències de gent gran, en un inici per revisar el model de gestió a Catalunya. El PSC reclama una mobilitat més sostenible de suport a la bicicleta, aprofitant la baixa contaminació que ha propiciat el confinament ciutadà. Entre d’altres propostes Ciutadans vol centralitzar la informació referent a la desescalada i Junts per Catalunya reclama que l’Estat retorni totes les competències a la Generalitat que ha perdut amb l’estat d’alarma.