Rellotge 3 Ajuntament

L’oposició denuncia l’ús partidista que l’alcalde fa de l’Ajuntament

PSC, Ciutadans i Junts denuncien en un comunicat conjunt l’ús partidista que l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, fa de l’Ajuntament. Els grups de l’oposició alerten que el populisme de l’alcalde posa en risc la neutralitat de la institució. Els regidors critiquen de forma conjunta algunes accions que van en contra la neutralitat i el caràcter institucional que ha de tenir l’Ajuntament.

Com a exemple dos episodis recents. La recepció oficial amb signatura al llibre d‘Honor que el passat dissabte es va fer a deu persones centenàries. L’oposició considera que aquestes recepcions s’han d’informar a tots els grups polítics que formen el Consistori. L’altre episodi fa referència al reconeixement a una residència de la gent gran per la seva tasca durant la pandèmia. Els grups recorden que hi ha un reglament municipal d’Honors i distincions que regulen aquests reconeixements i que l’alcalde ha de complir amb els protocols establerts.

L’altra gran fet que posa en risc la neutralitat institucional, segons el PSC, Ciutadans i Junts, és la gestió del vídeo de Nadal. A banda del caràcter personalista de la gravació, els grups critiquen que Ballart el publiqués abans a les seves xarxes socials personals que no pas als canals oficials de l’Ajuntament. Els tres grups recorden que aquest vídeo va costar 1.500 euros públics a l’Ajuntament i que Ballart no pot utilitzar-lo de forma privada a les seves xarxes personals.

Per l’oposició, tot i que poden semblar anècdotes, el conjunt d’aquests fets demostren el caràcter «personalista, populista i electoralista» de l’alcalde i que l’ús partidista que fa de la institució, posa en perill la neutralitat de la Corporació. Per això insten Ballart a complir els límits del període electoral i respecti la institució que representa.