L’oposició estudia obrir la via judicial en el cas de les denúncies extraviades

Nou capítol del serial sobre les denúncies extraviades de la policia municipal. I sembla que no serà l’últim. Aquest dimecres ha tingut lloc la Comissió Extraordinària de Transparència, convocada pels partits de l’oposició.

En la reconstrucció dels fets, el regidor de Seguretat, Xavier Fernández Rivero ha reconegut rebre una trucada de l’alcalde, a principis d’abril, un cop creix el rebombori a les xarxes socials per les denúncies a dos ciutadans per haver-se saltat l’estat d’alarma. Rivero, al seu torn, truca al sotsinspector de la policia, la màxima autoritat del cos en aquell moment i confirma que les denúncies són correctes. A partir d’aquí les dues denúncies no passen el tràmit habitual fins que els propis agents se n’adonen, un mes després, el 8 de maig, i són escanejades per a què segueixin el seu recorregut administratiu.

L’oposició, que ha criticat l’absència de l’alcalde a la comissió, ha demanat la dimissió del regidor de Seguretat i no descarta encetar una via judicial.

Des de l’equip de govern, s’ha insistit en què en tot moment s’ha donat la informació que s’ha demanat a l’oposició i acusa a PSC, Ciutadans i Junts x Terrassa d’instrumentalitzar la Comissió Informativa de Transparència.

El que sembla clar és que aquest tema no tindrà més recorregut a les comissions informatives.