L’oposició reprova el Govern per la neteja i la gestió de residus a la ciutat

Aquest dimarts s’ha fet un tens ple extraordinari sobre l’estat de la neteja a Terrassa i la gestió de residus. A iniciativa de Terrassa en Comú i Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres, a la qual s’hi han afegit la resta de grups de l’oposició, Partit Demòcrata, Ciutadans, CUP i el Partit Popular, han acordat reprovar l’Equip de Govern per la gestió del servei de neteja a la ciutat.

L’únic acord que, en un intent d’evitar la reprovació el PSC ha dit de votar-lo separat de l’exposició de motius, també reclama prendre mesures immediates per revertir l’actual situació. Un estat de brutícia de la ciutat, segons l’oposició, que al llarg de les gairebé tres hores de debat, s’ha emportat els pitjors qualificatius.

Els grups que han forçat el ple han intentat orientar el debat en positiu, parlant de les accions i les prioritats, d’impulsar un contracte programa amb d’Eco Equip, l’empresa municipal, o de trencar amb l’estancament de la ciutat pel què fa al reciclatge. L’Equip de Govern per la seva banda, ha detallat les actuacions que s’estan fent i ha culpat de la situació als deu anys de crisi econòmica que han portat el servei a un punt de difícil retorn.

En el ple també hi ha intervingut la Taula de Residus, un òrgan de participació formada pels diferents partits polítics, tècnics del sector i representants d’entitats veïnals. Tot i que amb menys vehemència que els partits polítics i amb un to més conciliador, també han criticat l’actual situació de neteja de la ciutat. La manca d’autocrítica del Govern i l’acusació d’oportunistes als partits per la convocatòria del ple, ha fet créixer la tensió en el darrer torn de rèplica, repartint-se per igual, responsabilitats i acusacions. Un extrem que l’alcalde ha intentat rebaixar amb la seva intervenció final.

En els pròxims mesos el Govern ha avançat que impulsarà tot un seguit d’accions que ja tenia previstes, com presentar el contracte programa amb l’empresa municipal Eco Equip, impulsar un pla de residus gairebé enllestit, lluitar contra l’incivisme o reprendre d’altres accions de concienciació de la ciutadania.