L’oposició veu un govern propagandista, buit de contingut i amb regust agredolç

Els tres partits de l’oposició són força crítics amb la gestió del govern en el primer aniversari de la victòria electoral de Tot per Terrassa.

El resultat electoral i el pacte entre aquesta nova formació i Esquerra van deixar el PSC a l’oposició després de 40 anys governant la ciutat. El socialistes donen cert marge al govern però a la vegada recorden que l’alcalde Jordi Ballart és el regidor més antic del Consistori. L’exalcalde Alfredo Vega diu que el nou executiu és propagandista, ple de personalisme i poca transparència i que es preocupa més per grans titulars. Vega veu Esquerra despreocupada per la participació quan van defensar-la quan eren a l’oposició.

Ciutadans és ara quarta força, per davant de Junts per Terrassa. La formació taronja, altra vegada amb Javier González com a cap de llista, manté els tres regidors del darrer mandat. També són crítics amb el nou govern malgrat haver compartit algunes de les mesures que ha impulsat. Fan un balanç agredolç d’aquest any, especialment en la gestió de la crisi sanitària, que consideren de cara a la galeria. Per Ciutadans la promoció econòmica hauria de ser la primera prioritat del govern.

Finalment Junts per Terrassa és ara la darrera formació política amb dos regidors. Presentaven l’exconseller a l’exili Lluis Puig com a candidat però va renunciar a l’acte de regidor en no poder ser als plens de forma presencial. Per la portaveu nacionalista, Meritxell Lluis, ha estat un any de desenganys i grans titulars però buit de contingut i sense comptar amb l’oposició. Troba a faltar el diàleg i consens que la seva formació buscava quan van ser al govern i posa com a exemple el Reglament de Participació Ciutadana. Lluis veu una confrontació constant entre el PSC i Tot per Terrassa que, diu, no fa cap bé a la ciutat.

PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa valoren positivament la idea del Pacte de Ciutat per fer front a l’emergència sanitària i confien poder-hi participar activament.