L’oposició vol un ple monogràfic sobre el model urbanístic de la ciutat

L’oposició proposarà un ple extraordinari sobre urbanisme. Ho anunciat gairebé al final del ple el portaveu socialista, Marc Armengol, després d’una sessió amb tres moments de debat sobre aquest àmbit: dues modificacions puntuals del POUM i una proposta de nou model urbanístic plantejada el PSC.

La majora absoluta del govern ha tombat la major part de les demanes dels socialistes, que sí han tingut el suport de la resta de l’oposició: el nomenament d’un assessor de prestigi en forma de comissionat que ajudi a definir un nou projecte urbanístic de la ciutat, dotar de més recursos i el Servei i crear espais de debat sobre el desenvolupament urbanístic.

En canvi l’equip de govern sí que ha donat suport al punt que demana a la Generalitat que estudii un nou model territorial que redreci els desequilibris entre Barcelona i la regió metropolitana. Les enganxades entre l’actual titular d’Urbanisme i l’anterior han estat constants.

Pel què fa a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística, el ple ha aprovat, amb els vots en contra de l’oposició, recuperar una càrrega per a les noves promocions, per a la recollida pneumàtica de residus, un aspecte que ja va ser modificat en sentit contrari en el passat mandat. L’altra modificació del POUM per el canvi d’algunes qualificacions urbanístiques, busca la consolidació de la trama urbana abans d’actuar en àrees de desenvolupament.