L’optometrista Donald R. Korb serà doctor “honoris causa” per la UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya investirà doctor “honoris causa”, aquest dimecres a Barcelona, a l’optometrista nord-americà Donald R. Korb. I alhora el Centre Universitari de la Visió el nomena padrí del programa de tractaments visuals “Mirades Solidàries” per a persones vulnerables. Aquest dilluns la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa s’ha sumat al reconeixement a l’eminent investigador i inventor clínic dedicant-li un espai de la nova ampliació de la facultat.

El llicenciat per la Universitat de Boston és un investigador, clínic i emprenedor, reconegut internacionalment per la seva aportació a la recerca i desenvolupament d’eines de diagnosi i tractament de l’ull sec. Amb més de 100 publicacions i una cinquantena de patents, Korb va ser el primer en etiquetar com evaporatiu el problema de l’ull sec, i va trobar l’orígen de la disfunció en les glàndules de Meibomi, dins les parpelles.

Aquesta és la primera distinció d’una Universitat europea al científic nordamericà que també ha estat nomenat padrí d’honor del programa “Mirades Solidàries”. Un projecte d’apadrinament de tractaments visuals, dirigit a les empreses i a totes les entitats o persones solidàries que hi vulguin col•laborar.

El Centre Universitari de la Visió impulsa tractaments de diferents patologies greus de la visió per a persones que econòmicament no hi poden accedir. Un programa que també contribueix a l’especialització de nous facultatius. El reconeixement oficial a Donald R. Korb tindrà lloc aquest dimecres a l’edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica barcelonina, en un acte solemne d’investidura.