L’ordenança per la ZBE del centre, en ple vigor el maig del 2026

El ple d’aquest mes d’octubre aprovarà en primera instància l’ordenança municipal que ha de regular la Zona de Baixes Emissions, ZBE. Una normativa que es preveu aprovar definitivament a finals d’any i entrar en vigor gradualment a partir de l’any que ve. L’àmbit d’aplicació és sobretot el quadrant del centre, delimitat al nord pel Passeig 22 de juliol, a l’est pel carrer Faraday, a l’oest pel Parc de Vallparadís i al sud per la carretera de Montcada.

Una àrea on s’acumulen més carrers estrets i on s’hi concentra més densitat de contaminació. Aquí s’hi estant instal·lant una vintena de càmeres de control perimetral així com els senyals informatius als límits del centre, alguns amb informació de rutes o vies alternatives.

Els principals eixos de l’ordenança s’han fet de forma global amb algunes de les ciutats de l’arc metropolità com Granollers, Mataró, Mollet, Rubí, Sabadell i Vilanova i la Geltrú amb l’objectiu de tenir una normativa que garanteixi la igualtat entre ciutadans d’un mateix territori. La normativa definitiva no entrarà en vigor fins el maig del 2026.

Mentrestant s’implantarà de forma gradual la prohibició de circular dels cotxes més antics i contaminants, amb moratòries i excepcions per a casos puntuals. Fins l’abril del 2025 l’ordenança s’aplicarà només en episodis d’alta contaminació ambiental, quan els decreti la Generalitat. Pel què fa als carrers Topete, Mas Adei, Arquimedes i Galileu, l’Equip de Govern busca solucions específiques per la seva problemàtica amb el trànsit.

A Terrassa hi ha censats gairebé 133.000 vehicles, el 27 per cent dels quals actualment no obté el distintiu per poder circular per les Zones de Baixes Emissions. En la Comissió de Territori, celebrada aquest dilluns el PSC ha lamentat que el Govern no hagi buscat un consens més ampli per aprovar aquesta primera ordenança sobre les Zones de Baixes Emissions.