L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 posa música al Ballet de Burdeus

El Ballet de l’Òpera Nacional de Burdeus ha ofert una doble funció aquest dissabte i diumenge al Centre Cultural de Terrassa. En el marc de la 35ª Temporada BBVA de Dansa, la prestigiosa companyia francesa ha interpretat “El Messies” de Handel, amb la música en directe de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i les veus de la Coral Cantiga de Barcelona.

El muntatge, coreografiat per l’argentí Mauricio Wainrot, ha comptat amb prop d’un centenar d’artistes en escena. Una proposta única, d’estil neoclàssic i estètica minimalista, on els ballarins, vestits de blanc, aconsegueixen apaivagar l’ànima i embriagar els sentits al mateix temps.

El coreògraf utilitza 34 dels 53 temes d’El Messies de Händel per la seva versió adaptada al ballet, amb el famós cor de l’Al·leluia. Segons Wainrot, “El Messies representa una mirada a noves i velles utopies, cap al nostre interior. Una necessitat de tornar a sentir els nostres silencis més íntims i apropar-nos als altres”.

Patrimoni heretat de Lluís XIV, el Ballet de l’Òpera Nacional de Bordeus està considerat una insígnia de la cultura francesa i és portador d’una història i un estil inconfusible. Des del 1996, el prestigiós ballarí, Charles Jude, és el director d’una de les companyies més famoses de l’escena internacional, amb un total de 38 ballarins i un ampli repertori que va des de la dansa clàssica fins a les peces més contemporànies.